Sezona polo majica

Sa dolaskom toplih dana povećava se broj aktivnosti na otvorenom, a pozivnice ne prestaju da stižu. Bilo da je reč o prijatnom popodnevu na splavu, na reci i celovečernjoj zabavi, potrebna vam je odevna kombinacija u kojoj će vam biti udobno i prijatno, dok istovremeno izgledate lepo.

Ne sumnjamo da ćete za donji deo odevne kombinacije odabrati popularne čino pantalone ili farmerice, ali šta obući gore, naročito ako niste fan košulja?


Imamo rešenje: polo majicu!


Polo majice su pravi univerzalci u svetu muške garderobe. Istovremeno su i ležerne i elegantne, a tim karakteristikama se ne može pohvaliti mnogo drugih odevnih komada.


Istorija polo majica

Verovali ili ne, muške polo majice datiraju iz davne 1929. godine. Da, dobro ste čuli. Polo majica koju danas muškarci širom sveta obožavaju - majica kratkih rukava sa gornjim redom dugmadi i kragnom – prvi put je dizajnirana za igranje tenisa u Francuskoj 1929. godine, od strane tenisera Renea Lacoste.

 

Njegov dizajn u klasičnoj beloj boji prvobitno je bio namenjen ličnim potrebama i stoga je ukrašen izvezenim krokodilom na levoj strani grudi. Tokom 1930-ih, dizajn je izazvao ogromnu pažnju što je rezultiralo prodajom do 300.000 komada polo majica svake godine!

Dizajn je brzo usvojen širom sveta i napravljena je elegantna majica od prozračnog pique materijala, kakvu poznajemo i danas. Nekadašnja sportska majica se danas može naći u velikom broju stilova i boja i smatra se jednim od najpopularnijih odevnih predmeta na svetu. 

Ona savršeno premošćuje jaz između “obične” muške majice i klasične košulje na dugmad. Udobna je, ležerna i univerzalna u isto vreme. Polo majica u uvek elegantnim bojama, poput bele, crne i tamnoplave, svestran je odevni komad koji bi trebalo da poseduje svaki muškarac.

Kako odabrati polo majicu koja savršeno pristaje vašoj figuri?

Kako bi vaš stil došao do izražaja, bitno je da vam garderoba koju nosite savršeno pristaje. Kada kupujete polo majicu obratite pažnju na dužinu i rukave:

Donji porub ne bi trebalo da pada niže od polovine zadnjih džepova vaših pantalona. Majica treba da bude dovoljno duga da je možete upasati u pantalone, ali i dovoljno kratka da je možete nositi neuvučenu.

Rukavi treba da sežu do oko sredine vašeg bicepsa i ne prelaze duže od 2/3 niz nadlakticu.

Polo majica treba da prati linije vašeg tela, ali da ne bude preuska. Može biti nešto pripijenija u predelu grudi i ruku, a zatim treba da se ležerno spušta i prati siluetu do struka. Što ste u boljoj formi, polo majica može biti uža, ali ne želite da bude priljubljena uz kožu. 

Kako nositi polo majicu sa stilom?

Kako nositi polo majicu sa stilom? - Gagliardi priče

Polo majica je pravi odraz muškog stila. Savršena je odeća za mnoge događaje koji nisu formalni, ali nisu ni sasvim ležerni. Odličan je izbor za prve letnje sastanke, roštiljanje u dvorištu i kada niste sigurni gde će vas tačno planovi za dan ili veče odvesti.

Postoje različite vrste polo poloja za različite prilike, a mogu se nositi i stilizovati na mnogo različitih načina. Evo nekih osnovnih pravila nošenja polo majice:

  • Sa polo majicom potkošulja vam nije potrebna. Ovaj model se nosi na golo telo. Ako pak insistirate na nošenju potkošulje, birajte slim modele, koji se neće ocrtavati ispod majice.
  • Nosite podignutu kragnu samo u slučaju da želite da zaštitite vrat od sunca. U suprotnom spustite je, ovaj trend je davno prevaziđen.
  • Birajte polo majice sa diskretnim logotipima, kakve u ponudi ima Gagliardi.
  • Uvek zakopčajte bar jedno dugme. Ako su sva dugmad na vašoj polo majici otkopčana, izgledaće neuredno i nemarno.
  • Polo majicu možete nositi uvučenu ili opuštenu preko pantalona. Modeli koji su pozadi duži nego napred, namenjeni su da budu nošeni uvučeno. Uvučena majica će vam dati formalniji izgled, dok ispasana čini da izgledate ležernije.
  • Neka vašu kolekciju polo majica čine osnovne boje - plava, bela i crna, koje se mogu kombinovati sa svim drugim bojama. Vremenom uvrstite i prugaste ili dezenirane polo majice, koje izgledaju mladalački i kul. Ako želite da akcentujete vašu garderobu, razmislite o ružičastoj, ljubičastoj, crvenoj ili zelenoj polo majici.

Zašto su polo majice toliko popularne?

Muške polo majice omogućavaju svojim obožavaocima ogromnu raznovrsnost u pogledu kombinovanja:

  • Mogu se nositi sa par otkopčanih dugmića, kombinovane sa šorcom ili bermudama, za opušten izgled. 
  • Ako zakopčate dugmiće i obučete moderne pantalone sa džepovima, farmerke ili chino pantalone, imate idealnu odevnu kombinaciju za večernji izgled. 
  • Polo majica dugačkih rukava udobna je zamena za košulju, prikladna za većinu poslovnih okruženja. 

Pique materijal od kojih se prave muške polo majice napravljen je od pamučnih vlakana. Tkanina je mekana na koži - prozračna je i omogućava nesmetanu cirkulaciju vazduha tokom toplih prolećnih i letnjih dana.

Vlakna su dvostruko upletena - tekstura se vidi spolja, dok su iznutra potpuno glatke i pružaju prijatan osećaj, odvodeći višak vlage, za vaš maksimalni komfor. Pritom, vredi napomenuti, tkanina je laka za održavanje i zahteva minimum truda kako bi svaki put kada je nosite izgledala sjajno. 

Vremenom je tkanina od koje se prave polo majice doživela izvesne modifikacije. Novi pique je dobio udeo likre, kako bi majice bile još udobnije i pristajale savršeno. 

Dakle, gde god da idete, polo majica je odličan izbor!

U bogatoj Gagliardi ponudi možete pronaći veliki izbor polo majica za sve prilike i sva raspoloženja.