Gagliardi aksesoar – korak dalje od običnog

Gagliardi aksesoar – korak dalje od običnog
Jun 1, 2017 Gagliardi Srbija
In Blog, Vesti

Kravata, leptir-mašna i džepna maramica obavezan su aksesoar koji se treba naći u muškoj garderobi – one daju utisak stilizovanosti, sofisticiranosti i nečeg uzbudljivog u autfitu svakog muškarca.

Njihova funkcija je čisto ukrasna. Međutim, postoji razlog zbog čega su one postale uniforma za sve svečane prilike i gala-zabave: ovaj aksesoar pokazuje da je muškarac koji ga nosi otišao korak dalje od običnog.

Kao i kod svakog drugog aksesoara, na primer broša, štapa ili tašne, ova tri klasična dodatka zahtevaju poseban stil prilikom njihovog skidanja. U suštini, kravata uvek mora imati savršen čvor, leptir-mašna mora biti centrirana, a maramica savijena na tradicionalan način. Pošto je njihova funkcija dekorativna, neuredno nameštanje ovog aksesoara ostavlja sličan utisak kao kaiš koji je otkopčan.

 

Ipak, pre savijanja maramice ili vezivanja čvorova dolazi sam aksesoar. I upravo to je ono zbog čega se ovde, u Gagliardi kompaniji, brinemo za to da sve vaše kravate, leptir-mašne i džepne maramice budu napravljene s pažnjom i posvećenošću, od najfinijih materijala.

Naš aksesoar, napravljen od najfinije svile i pamuk-satena, nastaje u italijanskom gradu Komo, u fabrici Bottinelli Textiles, koju trenutno vodi Atilio Botineli. Kompaniju je još 1931. godine otvorio njegov deda i sada, četiri generacije kasnije, nju i dalje odlikuju stil, kvalitet i kontinuitet.

 

Dizajn, ipak, kreiraju profesionalni kreatori iz naše kompanije – i njihova inspiracija je ove sezone duh afričkog safarija, za koji su karakteristični ogromni delovi kontinenta s travnjacima, prošarani drvećem koje služi kao dom stotinama životinja. Dakle, od narandžastog zalaska sunca u savani do krem boje legendarnog odela za safari i od veličanstvene žirafe do gigantskog afričkog slona, sve to zajedno dolazi u dizajnu koji odiše stilizovanošću, bojama, ali i zabavom takođe.

 

Tri najvažnija faktora u aksesoaru – materijal, oblik i estetika – daju aksesoaru karakter, a on vam zauzvrat daje priliku da i vi pokažete svoj. Dakle, bilo da tražite dodatak za sako koji ćete nositi na nekom neformalnom događaju ili želite da naglasite svoje Gagliardi odelo za npr. letnje venčanje ili drugi svečani događaj, naše kravate, leptir-mašne i džepne maramice su tu da vam pomognu da izgledate najbolje moguće.