Kako se obući za razgovor za posao – Odeća koja će vam pomoći da dobijete posao

Kako se obući za razgovor za posao – Odeća koja će vam pomoći da dobijete posao
Decembar 11, 2018 Gagliardi Srbija
In Blog, Vesti

Bez obzira koliko dobro planirate, nešto može da pođe po zlu pre intervjua. Zbog toga je naš savet da garderbom osigurate uspeh. Pobrinite se da je košulja savršeno ispeglana, a cipele odlično ispolirane. Kako je ovo posao u kreativnoj industriji, može biti prihvatljivo da odaberete nešto opušteniju kombinaciju. Ipak, vodte računa da ne preterate i ne ostavite utisak nezainteresovanosti. U svakom slučaju, vaš cilj je da impresionirate poslodavca i ubedite ga da ste baš vi osoba koju traže. Naš savet za idealnu kombinaciju je vikend sako, kravata i chino pantalone. U ovome ćete istovremeno izgledati elegantno i ozbiljno, ali dovoljno ležerno da vaša kreativnost može da dođe do izražaja. Šta obući?

 

1. Advokat

Prvi utisak koji ostavlja tamnoplavo odelo je utisak ozbiljnosti i profesionalizma. Imajući to u vidu, zašto ne olakšati sebi i investirati u odelo koje vam stoji savršeno i čini da odišete samopouzdanjem? Ovo se naročito odnosi na one koje čeka intervju u advokatskoj kancelariji. Tu je ozbiljnost ključna. Dodavanje prsluka će učiniti da se izdvojite iz mase, što će pojačati vašu prodornost. Odisaćete stilom, što će budućem poslodavcu dati do znanja da ste ozbiljni i držite do imidža, danas vašeg, a sutra i njihovog. Neka kombinacija vaše kravate i džepne maramice ostane tradicionalna i obavezno upotpunite kombinaciju odgovarajućim elegantnim cipelama. Šta obući?

 

2. Novinar

Ako idete na intervju za posao novinara ili urednika, način oblačenja je prilično jasan – naglasak je na udobnost i efikasnost. Od vas se očekuje da se tokom dana pojavite na različitim lokacijama, intervjuišete važne ljude, i informišete javnost. Nemojte da se shvatate previše ozbiljno i unesite svoj karakter i prodornost u stil oblačenja. Na taj način ćete se i izdvojiti od mase. Vaš posao zahteva da ste konstantno spremni da odgovarajuće reagujete na različite događaje. Zato je važno da osim što ste pametni i upori, budete i dobro obučeni. Šta obući?

3. Bankar

Imajte na umu da će vaš budući poslodavac da očekuje da izgledate profesionalno u svakom trenutku. Najverovatnije ćete svaki dan konstantno sarađivati sa klijentima. U prošlosti je u ovoj industriji bilo obavezno odelo od tri dela, ali danas je oblačenje za nijansu opuštenije. U svakom slučaju je važno da izgledate ozbiljno i kvalifikovano. Ako želite da budete sigurni da tako i izgledate, preporučujemo da se odlučite za trodelno odelo. Možete da ga iskombinujete sa klasičnom belom košuljom, kravatom i džepnom maramicom. Šta obući?