Letnji vodič za lanene stvari

Letnji vodič za lanene stvari
Maj 11, 2017 Gagliardi Srbija
In Blog, Vesti

Lagan, materijal-čudo, u kome koža diše, lan je postao omiljena letnja tkanina svakog muškarca sa stilom.

Napravljen od stabljika lana, lan je rezultat mukotrpnog procesa koji počinje žetvom biljke i završava se predenjem vlakana. Kvalitet finalnog proizvoda zavisi od brojnih faktora, uključujući vremenske uslove tokom gajenja biljke, način žetve, ali i načina uvrtanja prediva; i to je ono što lan čini skupom tkaninom.

lanene stvari1

Ipak, prednosti dobrog lana neosporne su već 6000 godina, počevši od njegove težine pa do karakteristika, i zato je lan letnji favorit i kada je u pitanju formalni način odevanja i kada je u pitanju casual stil.

Izuzetno prozračan, upijajući i dugotrajan materijal, lan je savršen za tople i vlažne klimatske uslove, i zahvaljujući toj svojoj prilagodljivosti, može se nositi u gotovo svim okolnostima, bilo na plaži ili na venčanju.

bridesmaid dresses

Lan ima tendenciju da se deformiše – ali to je svojstvo koje su prigrlili svi ljudi od obala reka južne Francuske, pa sve do brda Toskane. Uostalom, opuštena priroda tkanine savršeno se slaže sa nonšalantnim samopouzdanjem onoga ko takav materijal prihvata i nosi. Ipak, to ne mora da znači da lan mora izgledati previše pohabano i bez ikakve strukture.

Kada se dobro nosi, lan je savršena tkanina koja vas može voditi kroz zagušljivo vrelo leto, a najbolji način da postignete pažljivo uklopljen izgled bez mnogo napora jeste da mešate teksture.

Kombinovanjem blago izbrazdane strukture lanenog odela, oštre pamučne majice i svilenog aksesoara, na primer, kreiraćete estetsku i taktilnu ravnotežu kojom se postiže to da kombinacija bude udobna, ali da izgleda moderno – a to je nešto što je od suštinskog značaja kada su u pitanju letnja venčanja ili svečani prijemi.

U drugom slučaju, ukoliko su vaša jutra pretrpana obavezama i radite bez predaha, prosto obucite običnu belu majicu ispod lanenog sakoa, uparite to sa farmerkama i spremni ste za pokret.

odeća od lana

Boja je takođe važna kada uklapate outfit koji sadrži jedan ili više lanenih komada. Tamnije nijanse će smanjiti izgled nabora, čineći ih idealnim za formalne situacije u kojima morate biti obučeni modernije i elegantnije, što npr. možete videti u Navy i Dark Stone Linen Mix and Match Three-Piece Gagliardi odelima.

Navy & dark Stone linen Gagliardi

Navy i Dark Stone linen Mix and Match Three-Piece odela

S druge strane, svetlije boje unose sloj svežine i mira u garderobu, što ih čini najboljim izborom za jutarnja venčanja ili možda ručak negde napolju, na suncu. Takva odela, zabavna i formalna u isto vreme, predstavljaju npr. Mid Blue i Stone Linen Mix and Match Three-Piece iz Gagliardi kolekcije.

Mid Blue i Stone Linen Gagliardi

Mid Blue i Stone Linen Mix and Match Three-Piece odela

Kao što govori i sam naziv odela Mix and Match Three-Piece Suits iz Gagliardi kolekcije, mešanje i uparivanje modela od lana nije samo moguće, već je i poželjno. Spajanje boja i tekstura u vašem autfitu odličan je način da iskažete i svoju ličnost kroz izbor koji pravite.

Na kraju krajeva, iako se nabori mogu smatrati glavnim nedostatkom ovog vekovnog favorita među materijalima, osećaj koji imate dok ste u njemu svakako je obezbedio njegov opstanak: trik je u tome da uvek nađete balans između tekstura, bilo da uparujete lanenu majicu i šorts, laneno odelo sa pamučnom košuljom, ili lanene pantalone sa kožnim (boat) cipelama.