Moderan muškarac u Milanu

Moderan muškarac u Milanu
Avgust 15, 2018 Gagliardi Srbija
In Blog, Vesti
Gagliardi-Milano

Kako smo uplovili u novu sezonu, to je donelo sa sobom želju za besprekornom sofisticiranošću – savršeno sečenim krojevima, oštrim odelima, luksuznim tkaninama i fascinantnim otiscima. Kolekcija jesen / zima 2018, izrađena na Gagliardi način, sa osećanjem za stil i prefinjenost koja vas odmah šalje u jedan od najljepših gradova na svetu – u Milano.

U nastavku vam predstavljamo naša omiljena mesta u ovom gradu.

1. The Brera galerija

Mnogi čak tvrde da je velika greška posetiti bilo koji italijanski grad, a da se ne prepustite nekom obliku umetnosti.

Nalazi se u srcu šarmantne, boemske četvrti Brera, u prelepoj zgradi 17. veka, Pinacoteca ima više od 500 renesansnih umetničkih radova iz 14. do 20. veka. Dvorište je ispunjeno umetničkim entuzijastima, gde se nalaze remek dela Andrea Mantegna, Raphael, Piero della Francesca, Francesco Haiez i Caravaggio.

Kroz središte vreve grada, ovo je naša vrsta ‘terapeutskog’ randevua kroz svet počastvenih umetnika, naučnika i umetničkih pokrovitelja.

Šta izabrati

2. Poseta Leonardovom vinogradu

Biti glavniitalijanski modni centar trendi i središte mnogih poslovnih foruma, ulice Milana se nikada neće usporiti. Upravo zato Leonardo Da Vinči može nam pružiti idealan izlaz iz užurbanog grada – negde gde je dovoljno mirno za odmor sa čašom vina iz svetski poznatih vinograda u Lombardiji. Završavajući sliku Tajne večere, Leonardo je bio nadaren vinogradom u Milanu, gde bi dugo godina uživao u tom tihom bekstvu poored svog poznatog remek-dela.
Sada, kada je otvorena za javnost, preporučujemo vam da posetite vinograd za dah svežeg vazduha u Da Vinčijevom skloništu.

Šta izabrati

3. Ristorante Cracco

A šta je putovanje u Italiju bez lepe porcije “spaghetti al pomodoro”?
U Milanu ćete biti zbunjeni pri izboru mesta. Znati gde otići je ključno, i tako samo nekoliko koraka dalje od Duoma, naći ćete Michelinovog Ristorante Cracco sa zvezdicom.

Restoran vraća u zlatno doba grada, sa raskošnim enterijerom koji odgovara dobu 19. veka. Dizajnirao Studio Peregalli, takođe je poseban doživljaj i osećaj što se može pohvaliti večerom na tako izvanrednom mestu.

Šta izabrati

4. Marchesi 1824

Napravite pauzu od istraživanja milanskih ulica i prepustite se ovoj neverovatnoj poslestičarnici koju je dizajnirao Roberto Baciocchi.
Od 1824. godine Pasticceria Marchesi je poznat u Milanu po izvrsnosti svojih sveže pečenih peciva, kolača, kolačića i slatkiša, kao i mesta za brzi ručak ili koktel posle posla.

Šta izabrati

5. Teatro alla Scala

Vreme je da ispolirate svoje najbolje cipele i prašinu sa tog odličnog smokinga u garderobi koje jedva da imate priliku da nosite.

Teatro alla Scala u Milanu je bila domaćin mnogim velikim operskim umetnicima i najboljim pevačima sveta. Obavezno proverite šta je na repertoaru dok ste tamo i osećajte se kao da ste deo starog holivudskog glamura.

 

Pogledajte i preuzmite KATALOG AW 2018