Nova SS2019 kolekcija inspirisana jezerom Como

Nova SS2019 kolekcija inspirisana jezerom Como
Mart 21, 2019 Gagliardi Srbija
In Vesti

Nastavljajući sezonu jesen / zima 2018, vodimo vas na mirno mesto kuda odlazi moderan mušakarac bežeći iz Milana… Jezero Como. Kompletnu kolekciju možete pogledati na katalog SS2019

Opuštanje sa poznatima

Još iz doba starih Rimljana, viši krugovi italijanskog društva odlazili su iz grada od letnje vrućine i vlage u potrazi za svežim planinskim vazduhom, suncem obasjanih i ukrašenih gradova čitavom svojom obalom. Sinonimi za luksuz i opuštanje, a samo sat vremena udaljenosti od Milana je Lago di Como još uvek letnje igralište za savremen dan aristokracije Holivuda; pored drugih slavnih, i George Clooney ovde ima vikendicu.

Pogledajte >>> katalog SS2019

Lifestyle je imperativ

Svaka stavka italijanskog života, počevši od jutarnjeg kapućina ili poslepodnevnog sladoleda, pa do večernjeg aperitiva i kasnog koktela, ima dozu dodatnog glamura kada se uživa uz pozadinu nejasnih obrisa planina.

Jedan tipičan dan na jezeru Como mogao bi početi uz jutarnju kafu za baštenskim stolom na pločniku Cremaria Bolla. Od 1893. godine svi lokali su se okupili na ovom mestu jer je ono savršeno za posmatranje grada koji se  budi.

Nakon toga, možete se prošetati kroz prelepe arkade palate Broletto – srednjevekovno okupljalište koje vas vodi pravo na Duomo – zeleno – kupolastu gotičku katedralu u kojoj se nalaze tapiserije i slike renesansnog umetnika Gaudenzio Ferrari-ja.

Potom na jezero, bilo da planirate opuštanje pored bazena u jednoj od vila koje su pretvorene u luksuzne hotele čitavom dužinom obale, ili ćete vodenim taksijem do susednog mesta Bellagio u šetnju po kaldrmi i da uživate u ručku na terasi sa predivnim pogledom na jezero.

Večernje aktivnosti

A kada stigne veče, možete slediti stope artista kao što su Orson Welles, Frank Sinatra i Clark Gable sa jednim aperitivom u čuvenom baru Terraza at Villa D’Estate – dom takmičenja klasičnih automobila Concorso d’Elganza, ili, ako ste srećne ruke, dobićete pozivnicu za zabavu u nekoj od privatnih vila.

Ove vile koje su originalno napravljene kao vikendice za kardinale i vojvode takođe privlače filmadžije i filmske zvezde da dođu na jezero Como.

Najkvalitetnija svila na svetu

Od 1400. godine, kada je vojvoda Milana zasadio prvo drveće duda oko jezera, Como je centar proizvodnje svile u Evropi. Od Hermes-a pa do Armani-ja (i Gagliardi), Como je mesto gde najbolji svetski brendovi dolaze da kupuju najfiniju svilu na svetu.

Mnogi ovi biznisi koji se bave tkanjem svile i dalje su u porodičnom vlasništvu, ali iako su njihovo nasleđe i veštine zanatske prirode, oni zadovoljavaju vrhunske svetske modne dizajnere, čvrsto se držeći svoje tehnologije do dana današnjeg. Rezultati su vidljivi u neverovatnim tkaninama i predivnim dezenima koje stvaraju, bez sumnje inspirisani čistom lepotom svoga doma – jezerom Como.