Svi hobiji vredni jednog modernog muškarca

Svi hobiji vredni jednog modernog muškarca
Septembar 30, 2019 Gagliardi Srbija
In Vesti

Svaki džentlmen teži da svoje vreme koristi kvalitetno, sa ljudima koje voli ili baveći se svojim pasijama. Ukoliko još niste pronašli to nešto, osim vašeg posla, što vas ispunjava i tera da se usavršavate ili pomerate svoje granice pogledajte našu listu hobija koji su vredni pravog džentlmena. Nadamo se da ćete uspeti da se pronađete u nekom od njih i uskoro uživate u svom ličnom razvoju dok se opuštate i zaboravljate stres svakodnevice.

Proizvodnja piva

I dok kod nas ovaj hobi još nije toliko zastupljen i verovatno pomisao na bavljenje njime opterećuje jer ne znate odakle početi, nemojte da odustanete odmah. Uz dobro istraživanje, malo strasti i odgovarajuću opremu, vrlo brzo ćete svoje prijatelje moći pozvati na pivo kod vas i to domaće proizvodnje. Nekima ovaj hobi postane i opsesija koja se pretvori u ljubav i osnovni biznis.

Otkrivanje sveta

…i samih sebe. Putovanja nam pomažu da upoznamo nova mesta, ljude, nove kulture, ali i same sebe. Ovaj hobi je od neprocenjive vrednosti za svakog muškarca koji želi da proveri svoje lične granice, formira otvoren um, doživi uzbudljiva iskustva i sačuva vredne uspomene. Ukoliko niste već upoznali čari putovanja, a osećate se nemirno, možda je ovo pravi trenutak da spakujete kofere i zaputite se u pravcu van vaše zone komfora.

Časovi samoodbrane

U nadi da vam neće trebati veštine koje ćete naučiti na ovim časovima, toplo preporučujemo ovaj hobi koji će osnažiti i vaš duh i vaše telo. Ukoliko niste sigurni da li želite da se posvetite ovom hobiju, možete da pronađete mesta sa besplatnim prvim časovima.

Biciklizam

Lagane vožnje po gradu ili uzane staze nepristupačnih šumskih predela, izbor je vaš. Nema potreba da vam objašnjavamo sve prednosti ovog popularnog hobija. Sve što vam treba je dobra volja i bicikl, a onda možete da računate na mnoštvo vožnji koje će prijati kako vašem telu, tako i vašem duhu. Dodatni bonus je taj što nećete morati da idete u teretanu.

Naučite da svirate instrument

Ukoliko ste se uvek divili virtuozima na klaviru ili vašem prijatelju koji fantastično svira gitaru, onda je možda ovo hobi po vašoj meri. Upornost koja je potrebna, kao i zadovoljstvo koje će vam doneti sposobnost da odsvirate vašu omiljenu pesmu su i više nego dovoljni razlozi da se usudite na ovaj korak. Možda vaše okruženje neće biti oduševljeno u početku, naročito ako se odlučite za violinu, bubnjeve ili možda klarinet, ali će vrlo brzo da uživaju u vašoj muzici sa vama. Ono što je fenomenalno kod ovog hobija je što će uvek biti nešto novo što možete da naučite i savladate, a možda se i ispostavi da se u vama krio veliki talenat koji nije imao priliku da dođe do izražaja.

Zimski sportovi

Sezona zimovanja je iza ugla. Ukoliko ste dosada zimovanje provodili u lokalima pored staza uz kuvanu rakiju ili vino, ovo je pravi trenutak da se zapitate koliko je njihov ukus bolji ako ste umorni nakon uzbudljive vožnje. Skijanje i snowboarding su verovatno najuzbudljiviji sportovi koji vam mogu pomoći da ostanete u formi. Istina, ukoliko ne živite u blizini planine ili staza, ovo je više privremena zabava nego hobi, ali postoje različite opcije kojima možete da produžite ovaj užitak pripremajući se za uzbuđenje na pravoj stazi.

Pisanje

Ako baš i niste umetnička duša ili vam je glavna asocijacija na pisanje izveštaj na poslu, nemojte baš odmah da prestanete da odustanete od ovog hobija. Merenje uspeha u pisanju ne mora da bude nagrada za roman godine ili kreiranje popularnog bloga. Možete da počnete sa stvarima poput pisanja dnevnika. Na ovaj način ćete organizovanije pristupiti svojim mislima i osloboditi svoj um kako svih informacija koje vas usporavaju, ali i negativne energije. A kako vreme bude prolazilo, možda otkrijete da imate talenat kog niste bili svesni.

Planinarenje

Ovo je jedan od onih hobija za koje prosto morate osećati unutrašnju, samo vama razumljivu potrebu. Retki su oni koji niotkuda odluče da se popnu na planinu, ili ih društvo nagovori da se penju po veštačkim stenama zatvorenih sportskih centara. Nebitno iz kog razloga, toplo vam preporučujemo da probate ovaj sport. Možda će sloboda i divljenje prirodi koje ćete osetiti na planinskom vrhu ili oduševljenje što ste uspeli da se popnete uz male veštačke kamenčiće koristeći samo snagu svojih ruku i nogu učiniti da poželite da to ponovite. U tom slučaju možete da  budete sigurni da niste stekli samo novi hobi već i način života, a da je pred vama mnoštvo fenomenalnih iskustava i novih prijateljstava.

Kuvanje

Zaboravite na dostave i mikrotalasna i otkrijte za šta služe svi dugmići vašeg savršeno očuvanog šporeta. Ovo je hobi koji nećete obožavati samo vi već i vaša porodica i prijatelji. Nešto je terapeutsko u eksperimentisanju u kuhinji, a zadovoljstvo koje ćete osećati će činiti čuda i za vaše samopouzdanje. Za početak isprobajte različite recepte i okuse iz kuhinja širom sveta a da pritom ne napustite vaš dom, a kasnije oduševite vaše voljene svojim novim sposobnostima.

Volontiranje

Sa razlogom nas svi savetuju da budemo zahvalni i pomognemo onima koji imaju manje od nas. Volontiranje nije tipičan hobi, ali kako se radi u slobodno vreme, moramo da ga navedemo. Pravi džentlmen zna da sva naša materijalna imovina i sposobnosti ne vrede mnogo ako ne služe dobru, a ima li većeg dobra od pomoći onima kojima je pomoć potrebna? Zato potražite opcije za volontiranje u vašoj zajednici i budite ponosni što svoje slobodno vreme poklanjate sa svrhom.

Usavršite jezik

Kažu da čovek vredi onoliko koliko jezika govori. Dok pravi džentlmen meri ljudsku vrednost po nekim drugim osobinama, moramo priznati da ima nešto istine u toj rečenici. Nemoguće je usavršiti jezik a da ne upoznate kulturu i tradiciju te zemlje, što vas onda čini kompletnijom ličnošću a vaš um otvorenijim ka drugima. Ukoliko niste ljubitelj klasičnih kurseva u učionicama, postoje i drugi načini poput individualnih časova ili aplikacija. Za koju god varijantu da se odlučite, izaberite jezik kulture koja vas uzbuđuje ili možda jezik koji će vam pomoći da napredujete u poslu. Na taj način ćete se dodatno motivisati i brže napredovati.

Fotografija

Jedino bolje od savršeno zabeleženog trenutka je samo doživljaj tog trenutka. I dok uspomene blede, uz bavljenje fotografijom imate priliku da zauvek sačuvate delić trenutka koji vas je usrećio. Ne morate odmah da krenete u kupovinu za profesionalnom kamerom. Možete prvo da koristite svoj telefon za fotografisanje, a veštine koje su potrebne možete da savladate koristeći aplikacije ili online kurseve. Ukoliko ste takmičarskog duha, da li ste znali da postoje i aplikacije na kojima možete da objavljujete svoje fotografije i dozvolite drugima da glasaju za njih.