Vitale Barberis Canonico – tradicija stara 350 godina

Vitale Barberis Canonico – tradicija stara 350 godina
Februar 28, 2020 Gagliardi Srbija
In Blog, Vesti

Brend Vitale Barberis je vlasništvo porodice Canonico Barberis.
Na pola puta iz devetnaestog veka, Giuseppe Barberis Canonico, posle transformacije koju je uvela industrijska revolucija, odlučio je da poveća proizvodnju, sarađujući sa kompanijom Maurizio Sella, koja je već imala automatizovane proizvodne procese. Kasnije je njegov sin, takođe zvani Giuseppe, imao za cilj da poveća broj mašina koje je ova kompanija koristila i iznajmio mlin za vune u Flecchia. Do kraja 1800-ih, kompanija je koristila najmanje 800 vretena i 73 rama. Kada su prvi mehanički okviri stigli 1868. godine, sve aktivnosti tkanja, bojenja, četkanja i strugotine koncentrisane su u fabrici Pratrivero.
Savršen spoj dobrog ukusa i osećaja za lepo, vrhunska tehnika obrade materijala i iskustvo, donosi da već 350 godina proizvode materijale sa istim prefinjenim standardom.
Osnovne vrednosti Barberisa su izuzetnost, elegancija, odgovornost, inovacije , snalažljivost.

Materijali:

     

Neki od najatraktivnijih materijala u ponudi Canonico Barberis.
Materijal za muška odela zahteva određenu disciplinu, koja je, iako nije krut, to ograničava korišćenje boja, uzoraka i posebno se isprepliće. Tkanine za odela moraju biti otporne na habanje, kako bi bile pouzdane i duže zadržale svoj prvobitni izgled.

Grand Crue 1663 – jedan od najekskluzivnijih materijala sa savršenim performansama. Težina ovog materijala je 200 grama.

Najbolji retki materijali – Merino vuna iz Australije, kašmir iz Kine, moher iz Južne Afrike. Pažnja koju ovaj brend posvećuje biranju ovih neverovatnih retkih materijala je ultimativna garancija kvaliteta svih njihovih tkanina.

Vitale Barberis Canonico odela

Reč „odelo“ potiče od od latinske sekvence, koja sledi i označava lanac u kojem je svaka komponenta spojena sa onom koja je pre, nizom, formirajući ono što na italijanskom nazivamo „kompleto“, nešto što se ne može slomiti. Ono što danas nosimo je, i po modi i po dimenziji, gotovo isto kao i kodificirano 1930-ih, sa samo malim modifikacijama njegovih proporcija. Pokriva 80% naših tela i naš izbor odela identifikuje ko smo i kakvu profesiju imamo.

   

Nijanse u boji su pretežno one u sivoj, smeđoj i plavoj boji, a izbor boja se vrši prema tri faktora: profesiji, klimi i razlici između dana i noći. Važno je biti u skladu sa okolinom i kontekstom, bilo da se radi o poslu ili slobodnom vremenu i nečijem načinu života. I uvek uz kravatu.

Vitale Barberis Canonico sakoi

Sakoi su prva moderna jakna u istoriji klasične odeće. Tokom više od 180 godina, oni su praktično ostali nepromenjeni. I naše jakne danas proizilaze iz ove odeće i u dimenziji i u stilu. Prvobitno je napravljen kao sportska jakna, a nosili su je igrači kriketa.

   

Za zimske kombinacije flanel je poželjna tkanina sakoa i odlično se slažu sa sivim ili bež pantalonama. Tokom letnjih meseci sakoi dostižu svoj vrhunac u kombinaciji sa belim pantalonama i cipelama svetlih boja.