Odelo za mladoženju za svadbene ceremonije u 2022.

Jedan od najsvečanijih i najlepših dana u životu svakog muškarca je njegovo venčanje. Izgovaranje sudbonosnog “da” ženi koju voli i sa kojom će provesti ostatak života, u prisustvu voljenih ljudi - porodice i prijatelja - emotivan je i dirljiv čin.

Venčanju prethode brojne pripreme, od kojih je odabir svadbenog odela jedna od najbitnijih. 

Sve oči će tog velikog dana biti na vama. Napravićete veliki broj fotografija, koje ćete sa zadovoljstvom gledati u decenijama koje dolaze. Želite da izgledate besprekorno - elegantno i sa stilom, ali da vam istovremeno bude udobno i da se osećate prijatno, kako biste imali preko potrebnu lakoću pokreta za celovečernju proslavu.

Svadbena odela za mladoženje

Kako odabrati odelo za svadbu za muškarce?

Obzirom da sve mladoženje nemaju iste preferencije u pogledu odevnog stila, muško odelo za venčanje dolazi u mnogo varijacija. Trendovi i teme venčanja se takođe menjaju i danas su mnogo ležernija nego pre par decenija, iako ih neki muškarci i danas doživljavaju kao posebnu priliku da obuku odelo kakvo nemaju priliku da nose u svakodnevici.

Bilo da ste pobornik klasičnog smokinga i želite da vaš izgled bude vanvremenski elegantan ili preferirate savremena, moderna odela, u bogatom asortimanu Gagliardi odela za svadbe pronaći ćete kombinaciju koja savršeno odgovara vašem ukusu.


Odelo za svadbu za muškarce dolazi u više varijacija:

 

Formalne odevne kombinacije

Pod formalnim odelima podrazumevamo smoking praćen belom košuljom i belom leptir mašnom. Mladoženja može nositi i cilindar, opciono. 

Danas su ove kombinacije retke, iako se neke mladoženje opredeljuju za njih. Nešto neobaveznija formalna varijanta isključuje frak - sastoji se od trodelnog odela: elegantne kombinacije sakoa, pantalona i prsluka. 

Shodno ličnim preferencijama, kombinaciju je moguće dopuniti tregerima, dugmadima za manžetne, kravatom ili leptir mašnom, i naravno, elegantnim cipelama.

 

Poluformalne odevne kombinacije

Ako se odlučite za poluformalni stil imaćete mogućnost da dodate svoj lični pečat u kombinacije odela za svadbu

Crno odelo nije jedina opcija - u Gagliardi ponudi pronaći ćete odelo za svadbu u prefinjenim sivim ili teget tonovima, koje možete nositi i u godinama koje dolaze. 

Dodajte boje koje odražavaju vaš duh kroz upečatljiv dezen kravate, prsluka ili čak cipele, koje takođe ne moraju nužno biti crne. Tregeri sa zanimljivim printom ili kombinacijom boja takođe mogu doprineti modernom izgledu. 

Savet: Prilagodite materijal odela godišnjem dobu - ako je vaše venčanje u proleće ili leto, birajte odelo za svadbu sa pretežnim udelom pamuka, dok će za jesenju i zimsku sezonu biti odgovarajuća odela koja sadrže vunu.

 

Neformalne odevne kombinacije

Brojne mladoženje ne žele da pristanu na klasično muško odelo za venčanje, čak ni na dan sopstvene svadbe. Trenutni modni trendovi ne isključuju kombinovanje različitih boja sakoa i pantalona za ovu svečanu priliku, a ako insistirate da izgledate ležerno, kombinacija sakoa i farmerki može biti pravi izbor za vas.

Pravila odevanja za svadbu

Ako organizujete svadbu za pamćenje, u nastavku vam donosimo detalje na koje je poželjno da obratite pažnju, kako bi sve izgledalo perfektno:

  • Na najosnovnijem nivou, odelo za svadbu treba da bude prikladno za mesto i da se podudara sa celokupnom atmosferom venčanja. Ako je vaše venčanje tokom dana ili na otvorenom, možete obući nešto ležernije odelo svetlijih boja. Ako je u pitanju večernje venčanje u otmenom hotelu, odaberite tamno, dobro krojeno muško odelo za venčanje.
  • Vaše venčanje je prva prilika da pokažete svoj stil kao par, stoga budite usklađeni. Iako možda ne znate tačno kakvu će venčanicu nositi vaša buduća supruga, uverite se da se stilovi odevanja poklapaju. Dakle, ako je njena haljina venčanica iz bajke, nećete želeti da nosite lagano laneno odelo - klasično crno odelo za svadbu je prikladnije. 
  • Ključ dobrog izgleda je da odaberete muško odelo za venčanje shodno građi vašeg tela. Ako ste visoki i vitki, većina odela će izgledati dobro na vama. Da biste dodali masu, isprobajte odelo sa duplim kopčanjem, koje će učiniti da izgledate šire. Ukoliko želite vizuelno da izgledate mršavije, birajte strukirano odelo, kako biste stvorili utisak vitke siluete. Ako želite da izgledate više, birajte sako sa dva ili tri dugmeta.
  • Čak i najskuplje odelo za svadbu, od najfinije mešavine materijala, neće izgledati savršeno ako vam ne pristaje kako treba. Odelo treba da vam omogući komociju pokreta jer vas očekuje mnogo akcije na plesnom podijumu tog dana.
  • Da biste postigli potpuno jedinstven izgled, posvetite pažnju detaljima. Začinite stvari i nosite specijalnu leptir mašnu, prsluk, kravatu, tregere ili dugmad za manžetne u kontrastnoj boji ili stilu. Nemojte se plašiti da unesete sopstvenu ličnost u odelo za svadbu.

Bogata Gagliardi ponuda muškog odevnog programa uključuje odela koja ispunjavaju zahteve savremenog i klasičnog stila. Odaberite muško odelo za venčanje shodno vašem ukusu: jednobojno ili sa dezenom, dvodelno ili trodelno, svečano ili kombinovano.


Ako ste u potrazi za savršenim svadbenim odelom, ne oklevajte - u svim Gagliardi prodavnicama do kraja juna važe popusti od 15%, što je idealna prilika da zablistate i istovremeno ostvarite značajnu uštedu!


Za koje god svadbeno odelo da se opredelite, želimo vam lep provod i uživanje na događaju koji ćete pamtiti celog života.