Dan zaljubljenih - Pokažite im da vam je stalo

14. Februara slavi se Dan zaljubljenih, internacionalni praznik posvećen najveličanstvenijem osećanju od svih - ljubavi. Ljubav je najtananija emocija koju ni najveći pisci svih vremena nisu uspeli da pretoče u reči. Koliko god da je opisujemo, čini se da nije verodostojno. Možda razlog leži u multidimenzionalnosti ovog osećaja? Ljubav je u pogledu, osmehu, stisku ruke, zagrljaju, rečima, sitnim i krupnim stvarima koje činimo za najdražu osobu.

Ljubav slavimo svakog dana u godini, ali Dan zaljubljenih je nešto poput rođendana za sva ustreptala srca. Ljudi širom sveta se iz godine u godinu trude da osmisle sve inventivnije ideje za Dan zaljubljenih i da originalnim načinima iskažu ljubav svojim partnerima. Kada konačno otkuca 14. Februar, od ranog jutra do kasnih večernjih sati sve je u znaku iznenađenja i romantike.


Načina da pokažete najbitnijoj osobi u vašem životu da je volite zaista ima mnogo. Verujemo da to svakodnevno i činite, samim svojim prisustvom kroz lepe i teške trenutke. Ipak, za ovaj svečani dan ćete se verovatno posebno potruditi. Ako ste bez ideja šta raditi za Dan zaljubljenih, imate sreće - u nastavku vam donosimo predloge koji će otopiti srca:

Romantična večera kod kuće

Ne morate potrošiti basnoslovne sume novca da biste iznenadili osobu koju volite. Poklon dečku ili mužu za dan zaljubljenih može biti i njegovo omiljeno jelo. Možete ga pripremiti zajedno i začiniti poljupcima u pauzama pripreme namirnica, a može biti i iznenađenje. Ako ste vešti u kuhinji, napravite sami poslastice u obliku srca. Ako i niste, ne brinite, sve poslastičarnice u gradu ih za Dan zaljubljenih imaju u ponudi. Ne zaboravite sveće, da dodatno naglasite romantičnu atmosferu! 


Želite da darujete voljenoj osobi još nešto, ali ne znate šta? 


Odgovor na pitanje šta pokloniti dečku ili mužu za dan zaljubljenih muči brojne žene, a prilično je lak. Poklonite mu nešto praktično, što će ga svakodnevno asocirati na vas. Većina muškaraca mrzi odlaske u kupovinu, zato ga iznenadite nosivim detaljima koje će voleti. Recimo, nežno roze košulja je idealan odabir koji će osvežiti njegovu garderobu. Primetili ste da mu nedostaju svakodnevni komadi? Kašmirski džemperi nikada ne izlaze iz mode, a grejaće ga baš kao i vaša ljubav.

Izlet u vinariju

Godinama unazad vodi se tradicionalna diskusija u kojoj se dve vrlo uporne struje bore da odluče da li je Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun? Sveti Trifun, hrišćanski velikomučenik, zaštitnik je vinogradara. Umesto da birate jedan praznik, uzmite najbolje od oba i proslavite dan ljubavi i vina. Širom naše zemlje možete pronaći odlične vinske podrume, koji za Dan zaljubljenih uglavnom imaju specijalne programe. Izlet u vinariju je poklon za Dan zaljubljenih u kojem ćete uživati zajedno, stvarajući nove uspomene.


Ovo je prilika u kojoj ćete se oboje doterati. Ona će verovatno nositi haljinu, a vi obucite elegantni prsluk, uparen sa košuljom i pantalonama. Dok je čeka cveće za Dan zaljubljenih iza kojeg se skriva vaš osmeh, verujemo da će se osećati kao najsrećnija žena na svetu. Zaplovite kroz veče ispunjeno ukusnom hranom, dobrim vinima i zaljubljenim pogledima. Provedite noć za pamćenje i uživajte svim čulima.

Prosidba za Dan zaljubljenih


Mnogi muškarci odlučuju da kleknu na jedno koleno ispred svojih voljenih baš za najromantičniji datum u godini. Ako nedeljama i mesecima unazad razmišljate o prosidbi, prsten je najbolji poklon za dan zaljubljenih za vašu dragu. Dan kada vam je rekla “Da” ćete pamtiti zauvek, zato se potrudite da bude spektakularan. Rezervišite večeru u restoranu za koji vas vezuju posebne uspomene - recimo, za istim stolom gde ste imali prvi sastanak. 


Idealan outfit za prosidbu je odelo čelično plave nijanse, koje će naglasiti vašu muževnost. Želite da budete sigurni da će u ovoj noći sve proteći sjajno, zato obratite pažnju na sve detalje. Odelo upotpunite košuljom sa manžetnama, elegantnim cipelama i finim kaputom koji će zaokružiti celu odevnu kombinaciju. 


Poklonite joj omiljeno cveće kada je ugledate, a čestitka za Dan zaljubljenih neka joj dočara sve razloge zašto je volite i zašto je baš ona jedina za vas. Srećno!


Single ste za Dan zaljubljenih?


Ne zaboravljamo ni na brojne muškarce i žene koji Dan zaljubljenih dočekuju bez partnera. 


Da li imate simpatiju? Neku posebnu osobu kojoj se još uvek niste osmelili da priznate svoje emocije i misli? Zašto ne biste “probili led” baš ovog dana, jer ipak je to dan koji otapa i najtvrđa srca? Pozovite ili pošaljite poruku. Poruka za dan zaljubljenih može biti šaljive prirode ili neki od poznatih svetskih citata o ljubavi. Ako niste toliko odvažni, ponekad je najjednostavniji pristup i najbolji - pozovite ih na piće da se bolje upoznate. Sreća prati hrabre i možda za ovaj dan zaljubljenih ipak provedete u paru.


Niste spremni da upoznate nekog novog? Kao što smo rekli u uvodu, ljubav je multidimenzionalna - ne vezujemo je isključivo za partnere. Okupite prijatelje i provedite sjajnu noć u gradu ili napravite filmsko veče uz pizzu kod kuće. 


Za koju god opciju da se opredelite, želimo vam sjajan provod!