Zašto je dobar muški džemper must have u vašoj garderobi?

Sezona džempera traje tokom cele godine. Dok zimi uživamo u toplim komadima napravljenim od vune i kašmira, koji nas greju svojom udobnom mekoćom, tokom proleća i leta nosimo tanke končane veste koje su odraz elegancije i prefinjenog stila.

Zašto je dobar muški džemper must have u vašoj garderobi?

Međutim, ako bismo morali da okarakterišemo džemper kao odevni komad koji pripada jednom godišnjem dobu, rekli bismo da je to svakako sezona jesen/zima. 

 

Usled promenjenih društvenih okolnosti i pandemijske nepogode koja nas je zadesila u poslednje dve godine, shvatili smo da planiranje unapred nema baš mnogo smisla. Mnoge važne prilike za koje smo pomno birali odevne kombinacije se nikada nisu odigrale, a svečanosti se i dalje održavaju umerenim intenzitetom.

 

Međutim, manje događanja i okupljanja sa manjim brojem ljudi pružaju nam priliku da ostvarimo dublje konekcije sa ljudima sa kojima se viđamo - a to nikako ne može biti loše. Od ćaskanja uz kafu u lokalnom kafiću, popodnevnog ručka koji se nastavlja laganom večerom uz piće u omiljenom restoranu, potrebni su nam oufiti koji su jednostavni, ne previše svečani, ali istovremeno odmereni i elegantni.

 

Akcenat je na praktičnosti - garderobi jednostavnoj za kombinovanje, kakvoj džemperi i pripadaju. Prošla su vremena kada su džemperi bili staromodnih dezena, lošeg dizajna koji nikome nije dobro pristajao, i samim tim neprivlačni, napravljeni od sintetičkih vlakana koja izgledaju jeftino i neprikladno.

 

Mi u Gagliardi-ju smo džempere za muškarce prepoznali kao univerzalni odevni komad koji se nosi godinama, stoga posebnu pažnju posvećujemo materijalima od kojih se prave. Za vas smo birali najfinije prirodne materijale - lan i pamuk, savršene za topliji deo godine, dok je za hladniji period rezervisana vuna. Ako želite da dodate dašak luksuza vašem garderoberu, birajte džempere od najfinije merino vune.

 

Kada je reč o vuni mnogi se pribojavaju održavanja ovog materijala - svi imamo priču o vunenom džemperu koji se nakon pranja skupio na veličinu koja odgovara školarcu. Međutim, danas, kada je tehnologija pranja rublja toliko napredovala, jedini izgovor da smanjite džemper jeste da to učinite namerno. Uz malo održavanja, vuneni džemperi će zadržati svoj sjajan izgled, mekoću i toplinu u godinama koje dolaze - i biće vaš omiljeni komad sve to vreme.

 

 

Kačenje vunenih džempera na vešalice je česta miskoncepcija - vešanjem ih nećete bolje očuvati, jer bi težina vunenih vlakana mogla da “vuče” vaš džemper nadole i promeni mu prvobitni oblik. Umesto čuvanja na vešalicama, radije se opredelite da uredno složite vaše dragocene džempere.

 

Isti savet važi i za pakovanje, kada idete na putovanja. Organizujte džempere (i ostalu garderobu) po težini, vrsti tkanine i boji, kako biste maksimalno očuvali kvalitet vaših odevnih predmeta. Neka najteže stvari od najgrubljih tkanina budu na dnu, dok ćete lagane i delikatne materijale ređati na vrh kofera.

 

Prilikom odabira boje možete pustiti mašti na volju - u Gagliardi-ju smo pripremili za vas širok izbor dostupnih nijansi - od pastelnih, primarnih i neutralnih tonova svako će naći boju po ukusu i meri. Obzirom da džemperi nisu finansijski opterećujuće ulaganje, poput recimo kaputa ili jakne, možete sebi dati oduška pri odabiru boje - svakako ćete kupiti bar dva.

Nosite ih preko košulje, majice ili tik uz kožu, kako biste uživali u predivnom osećaju mekoće. Naglasiće vaše mišiće i vašu figuru, a izgledaće sjajno ispod kaputa i jakni. Pogledajte samo Idrisa Elbu, jednog od najseksipilnijih muškaraca sveta - to je “look” kojem težite.

 

Naše džempere možete nemarno prebaciti preko ramena ako vam bude toplo, i biti nehajno šik, kao Džonatan Hart. Vežite ih oko struka, ako želite da se podsetite univerzitetskih dana ili ih ponudite dami u vašoj pratnji, ako je jesenji povetarac (ili vaša blizina) natera da zadrhti.

 

Bez obzira na stil nošenja za koji se opredelite, Gagliardi džemperi su isplativa investicija koja traje.