TOP 5 muških parfema za zimu

Šta definiše zimski parfem i koja je njegova svrha?

Za razliku od letnjih parfema koji moraju da budu blaži, zimski parfemi su jaki i vrlo osetni, jer moraju da pobede hladno vreme koje neutrališe mirise.
Zbog toga je važno da napravite razliku između letnjih i zimskih parfema i da koristite odgovarajuće mirise za različita godišnja doba.
Temperatura podstiče parfem da širi svoje mirise i da se njegove arome brže šire u svim pravcima. Kada dođe zima, hladna temperatura sprečava širenje mirisa, što dovodi do slabog intenziteta parfema. Međutim, vlaga takođe igra veliku ulogu. Baš kao i temperatura, i vlaga pomaže da mirisne arome budu jače i dugotrajnije. Hladan zimski vazduh isušuje našu kožu, što dovodi do manjka vlage, a samim tim i slabog mirisa parfema.
Predstavljamo vam najpopularnije i najbolje parfeme koji odolevaju hladnom vremenu i koji će vam omogućiti da budete muževni i zavodljivi.

  1. Acqua Di Parma Colonia Sandalo

Sjajan muški parfem koji je specijalno dobar po hladnom vremenu i koji će vas oduševiti svojim citrusnim i drvenastim mirisnim notama. Ovaj parfem je sjajan za poslovne sastanke i lagano druženje po kafićima i restoranima.
Ovo je pravi drveni aromatični miris za muškarce. Gornje note su bergamot, narandža, limun i petit grain. Srednje note su lavanda i kardamon. Bazne note su sandalovo drvo, mahune tonke i amber.

  1. David Beckham Respect

I parfem poznatog fudbalera se našao na ovoj listi. Respect sadrži sve što je potrebno muškarcu koji ima sportski duh i koji voli da se oblači ležernije. Ovaj parfem će sjajno ići uz vašu trenerku i duks, a sladunjavi mirisi će učiniti da budete glavni zavodnik. Nadahnut sportskim duhom, ovo je aromatičan, multi-dimenzionalan i moderan parfem. Oslanja se na kontrast između svežih, vatrenih začinskih, čistih i zemljanih tonova.
Gornje note su grejp, lubenica, ružičasti biber.
Srednje note su lavanda, bosiljak, karadmom.
Baza: vetiver, pačuli, hrastovina, mahovina.

  1. Terre d’Hermès Eau Intense Vetiver

Ovaj parfem će vam pomoći ako ste neko ko je u većini slučajeva u svom poslovnom izdanju i ako želite da ostavite utisak pred nepoznatim ljudima. Ozbiljne i jake mirisne note će učiniti da delujete ozbiljno i prefinjeno.
Gornje note su bergamot, grejpfrut i limun. Srednje note su geranium i sichuan (kineski) biber. Bazne note su vetiver, amberwood, pačuli i olibanium. Ovo je luksuzan, atraktivan, muževan i očaravajući muški parfem.

  1. Gentleman Givenchy

Ovaj parfem je jednostavno opisan kao mešavina muževnosti i nežnosti.
To znači da uz pomoć ovog parfema dobijate najbolje iz oba sveta, pa ćete moći da ostavite utisak muževnog snagatora, ali i pravog džentlmena.  Autentičan i privlačan miris za muškarce koji znaju šta žele i imaju sofisticiran ukus.
Kompozicija ovog parfema je drveno-cvetna.
Gornje note: kruška
Srednje note: iris i lavanda
Baza: pačuli i koža.

  1. Paco Rabanne Pure XS

Paco Rabanne je defnitivno jedan od omiljenih muških brendova, jer su ovi parfemi uvek najbolji izbor. Slična je situacija i sa Pure XS parfemom koji je savšreni parfem za jesenje i zimsko vreme.
Mešavina mnogobrojnih mirisnih nota dovodi to toga da se odmah zaljubite u ovaj parfem, a njegova dugotrajnost će vas još više oduševiti.
Gornje note: đumbir, slane karamele
Srednje note: cimet, gorkoslatki kakao
Donje note: vanila, mirta