Kako odabrati pravi poklon za njega?

Kupovina poklona za muškarce nekad se čini beznadežno teškom, čak i nemogućom. Koliko god vremena da uložite u razmišljanje šta bi ga obradovalo, imate utisak da nikada niste pogodili pravu stvar. Tome je došao kraj.
Ovaj vodič će vas navesti da kupovinu poklona za muškarce u vašem životu posmatrate iz prave perspektive!


Bitni faktori prilikom odabira poklona za muškarce


Želite da mu kupite poklon koji će ga obradovati i koji neće stajati zaboravljen na polici ili u ormaru. Da biste u tome uspeli razmotrite sledeće faktore pre nego donesete odluku:

Za koga kupujete poklon? Neki predmeti su za ličnu upotrebu i možete ih pokloniti partneru ili najboljem prijatelju, dok nisu prikladni za srodnike ili kolege s posla.
Koliko godina ima muškarac kojem kupujete poklon? Predmet koji će momku od 20 biti kul će verovatno zbuniti čoveka od 50 godina.

Kakva je njegova dnevna rutina? Da li ujutru ide na trčanje? Obožava kafu? Voli da igra zabavne igre sa decom? Ako želite da mu kupite nešto što će koristiti, razmislite o njegovoj svakodnevici.

Da li ima hobije? Ako je strastveni ljubitelj kompjuterskih igrica, pecaroš ili ljubitelj vežbanja u teretani, poklonite mu predmet koji ima veze sa njegovim hobijem.
Kakvim se poslom bavi? Za poslovne ljude košulje su imperativ u garderoberu, zato mu odaberite jednu. Možete se opredeliti i za lep set hemijske olovke i naliv-pera. Ako radi od kuće razmislite šta bi mu moglo olakšati posao - možda postolje za laptop?

Izbegavajte kupovinu poklona koji jasno ukazuju da se niste trudili, već ste kupili prvo što vam je došlo do ruke. Setovima kupki i dezodoransa je mesto u prošlosti, baš kao i šoljama sa šaljivim porukama i sličnim sitnicama.
Odvojite malo vremena da analizirate njegovu svakodnevicu, navike ili potrebe, kako vam se ne bi desilo da antialkoholičaru kupite flašu žestokog alkoholnog pića.


Odlični pokloni za muškarce za svaku priliku


Evo par ideja koje će razgaliti muškarce svih generacija:


Putovanje


Oduvek je želeo da poseti Amsterdam, a nikada nije imao priliku? Ostvarite njegov san. Poklon putovanje je odlična prilika da provedete dodatno kvalitetno vreme sa voljenom osobom. Zajedničko doživljavanje novih stvari će ojačati i produbiti vaš odnos, a uspomena na ovaj dar će trajati zauvek.


Karte za koncert ili bioskopsku premijeru


Karte za koncert, bioskopsku premijeru ili sportski događaj su odličan poklon za njega, sve dok znate koji bend, žanr filmova ili sportski tim podržava. Ako ste sigurni da je fan Pepersa ili da navija za Partizan, ovaj dobro promišljeni gest će ga oduševiti!


Vaučer za teretanu, kozmetički salon ili prodavnicu


Poklanjanje novca je bezlično i hladno, dok poklon-vaučer nosi poruku “znam šta ti je potrebno, ali prepuštam tebi da se opredeliš za finese”. Moći će da odabere termin koji mu odgovara za vežbanje ili odevni komad koji mu se najviše dopada. Vaučeri su idealan poklon kako za bliske muškarce, tako i za poslovne saradnike, rođake i prijatelje.


Kravata i maramica za sako


Kravata i maramica za sako komplementarnih boja i/ili dezena biće divan i koristan poklon. Maramice su se u velikom stilu vratile na modnu scenu i ponosno izviruju iz sakoa modno osvešćenih muškaraca, dok su kravate neprolazna klasika - uvek su potrebne.

Obzirom da većina muškaraca ne voli da troši previše vremena na razmišljanje o kombinovanju boja, kravata i maramica za sako u kompletu će olakšati i ubrzati odevanje.


Hi-tech oprema


Bez obzira da li kupujete poklon za poslovnog čoveka, tinejdžera ili penzionera, komad hi-tech opreme, kao što je bluetooth zvučnik svima će dobro doći. Može se koristiti u autu, kod kuće, u dvorištu, na kampovanju ili pecanju, za slušanje omiljene muzike, podkasta ili drugih emisija.

Slušalice su takođe jedan od sjajnih poklona, koji je uvek potreban. Ukoliko na raspolaganju imate veći budžet razmotrite kupovinu mobilnog telefona, kindle-a ili sličnog uređaja koji će mu olakšati i ulepšati svakodnevicu.


Pažnja je bitna, ali kad već ulažete finansijska sredstva i vreme da nekoga obradujete, uložite i mali dodatni napor da odaberete poklon koji će ga zaista oduševiti. Sada znate i kako.