Vodič kroz muške aksesoare

Kombinovanje garderobe je prilično jednostavno, ali uvođenje aksesoara podiže igru odevanja na novi, viši nivo. Aksesoari su detalji koji imaju moć da “podignu” i osveže čak i najobičniju odevnu kombinaciju, ali samo ako ih odaberete ispravno.

 

 

 

 

Zamislite outfit sačinjen od chino pantalona i džempera. Fino i jednostavno, ali kao da nešto fali, zar ne? Dodajte šal vezan u francuski čvor, ručni sat i kaiš za pantalone. Uz malo truda i pravilno odabranih aksesoara, dobili ste potpunu i šik odevnu kombinaciju.

                                                                                                                                 
Lista osnovnih muških aksesoara


Koji aksesoari su vam potrebni kako biste unapredili svoj stil i istakli garderobu, otkrivamo vam u redovima koji slede:

Ručni sat je jedan od osnovnih komada aksesoara i govori u prilog vašem dobrom ukusu, zato investirajte novac u jedan kvalitetan sat, umesto više replika. Generalno govoreći, prilikom izbora aksesoara vodite se uvek kvalitetom, a ne kvantitetom.

Kravata je obavezan dodatak ako ste pobornik poslovnog stila, a poželjno je da ih imate nekoliko, kako biste imali više opcija za kombinovanje. Pored boje i uzorka, obratite pažnju na dužinu i širinu - treba da seže do kopče kaiša, a maksimalna širina treba da bude 9cm.

Novčanik je čuvar vaših dragocenosti, ali za vaš stil je bitno i kako izgleda. Držite se klasike i minimalističkog stila, kako bi podjednako dobro pratio ležerne i svečane outfite.

Kaiš. Visokokvalitetan kožni kaiš će trajati godinama. Kupite kaiševe u crnoj i braon boji, za početak, kako biste bili opremljeni za sve odevne kombinacije.

Šal. Investirajte u visokokvalitetan šal, kako bi vam tokom hladnih dana bilo toplo i kako biste izgledali sa stilom.

Sunčane naočare. UV zračenje je visoko tokom cele godine, a vaše oči su osetljive. Odaberite kvalitetne naočare koje laskaju vašem obliku lica i nosite ih. Uvek su moderne, baš kao i 007.


Pravila kombinovanja aksesoara


Prilikom kombinovanja aksesoara vodite računa o sledećim pravilima:

  • Nosite kožne aksesoare u istoj boji. Ako su vaše cipele braon, neka budu i kaiš i torba. To ne znači da morate nositi identičnu nijansu, ali zadržite se u okviru iste boje.
  • Nosite metalne aksesoare u istoj boji. Vaš sat, kopča na kaišu, dugmad za manžetne i nakit treba da budu iste boje. Na taj način ćete postići prefinjen i čist izgled, a izbeći kič.
  • Naučite da kombinujete boje. Monohromatska, analogna, trijadna i komplementarna šema kombinovanja boja će vas naučiti koje se nijanse slažu, a koje ne. Znaćete da uparite sve aksesoare - od džepnih maramica, kravata i ešarpi do kaiševa i cipela.
  • Ne plašite se dezena. Ako nosite dezeniranu košulju, neka aksesoari budu jednobojni i obrnuto.
  • Dodajte teksturu za bolji izgled. Džepna maramica ili kravata grubljeg tkanja naglasiće vašu garderobu i istaći odevnu kombinaciju.
  • Prilagodite aksesoare prilici. Svetle, smele boje i upadljivi dezeni su pogodniji za ležerne događaje, dok svedeniji komadi dobro funkcionišu u poslovnim i formalnim situacijama.

Pravila postoje da bi se kršila. Ako želite da eksperimentišete, pomešajte boje metala ili nosite više različitih dezena - možda je to pravi način da naglasite vašu ekscentričnost.

Razmišljajte o pravilima kao o ruti putovanja koju predlaže vaša navigacija... ne morate da je poslušate, ali njen savet će učiniti vaše putovanje kraćim i prijatnijim.

Igrajte se bojama, dezenima i teksturama, gradite samopouzdanje i svoj lični stil. Nemamo sumnje da ćete biti sjajni! Srećno!